Verkopers opereren steeds vaker op C-level. Ze moeten bouwen aan hechte relaties, complexe situaties juist inschatten en creatieve oplossingen formuleren in verbinding met gebruikers en specialisten. Dit stelt hoge eisen aan de kennis en vaardigheden van de moderne B-to-B verkoper.

Ik ben Hans Krumm en onder het label CoSellers vind ik commerciële mensen voor ‘new tech bedrijven’ die actief zijn op het vlak van cyber security, AI, machine learning en digitale transitie. Professionals die minimaal 50% commercieel werk leveren en daarin succesvol zijn. Naast accountmanagers, sales managers, business developers en commercieel directeuren zijn dit bijvoorbeeld ook bidmanagers en pre-sales mensen.

Dagelijks bouw ik aan een netwerk met commerciële mensen die actief (willen) zijn in new tech bedrijven. De match met vacatures is gebaseerd op commerciële skills, met oog voor authenticiteit en creativiteit. Het selectieproces wordt ondersteund door de gevalideerde Persoonlijke Profiel Analyse. Deze tool biedt een goed inzicht in persoonlijke drijfveren en zorgt voor verdieping in de wederzijdse kennismaking.

Wil je weten wat ik kan betekenen voor jouw organisatie? Stuur mij dan een bericht via whatsapp, signal of LinkedIn.